Na Slovensku máme kvalitné medy, hovorí odborníčka

 Na Slovensku máme kvalitné medy, hovorí odborníčka

Med je najlepšie skladovať do 20 stupňov Celzia. Nemusí byť v chladničke. Najlepšie mu je v tme, v špajze, kde je sucho a žiadne výrazné pachy, hovorí Vladimíra Kňazovická, slovenská odborníčka na med.

 Jedna polievková lyžica medu denne je optimálna. Med má podporné účinky na imunitu i trávenie. Je vhodný na posilnenie organizmu. Hlavné sacharidy v mede tvoria okamžitý zdroj energie pre naše telo, vraví pre Denník N VLADIMÍRA KŇAZOVICKÁ, slovenská odborníčka na med. Je odbornou asistentkou na Katedre hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov FBP SPU v Nitre.

Ako veľmi sa jednotlivé medy podobajú alebo líšia?

horami@horami.sk
Pôvodne, profesne stavebný technik, na postoch investičných, projektantských, dodávateľských najmä projektant architektúry, prípravár v cestnom staviteľstve. Srdcom horal - turista, horolezec, jaskyniar, horský bežec, ochranca prírody, organizátor, propagátor, nadšenec. Dnes následkom mozgovej mŕtvice invalid. Ako človek, pesimista, nadobudnutý životnou praxou, fejtonista, srandista. Dôchodca 2018
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.