Pálenie záhy

Pálenie záhy: 11 prírodných liekov pre rýchlu úľavu

 

Pálenie záhy: 11 prírodných liekov pre rýchlu úľavu

Vyskúšajte tieto prírodné zložky z vašej domácnosti namiesto toho, aby ste siahli po antacidách z lekárne. Poskytnú vám mnoho ďalších výhod popri liečení podráždeného žalúdka.

Mnoho ľudí všetkých vekových kategórií trpí zvýšenou tvorbou kyseliny. Zvýšený obsah kyseliny v žalúdku môže viesť k niektorým problémom, ako sú bolesti žalúdka, zlý dych alebo plynatosť. Existuje niekoľko faktorov, ktoré môžu prispieť k zvýšenej kyslosti: korenené potraviny, nezdravé stravovacie návyky, alkohol alebo stres.

Čítajte: Pálenie záhy – prečo vzniká a čo pomáha?

Pálenie záhy je hlavným príznakom tohto problému a zvykneme ho riešiť antacidmi z lekárne. No existuje mnoho domácich prírodných prostriedkov, ktoré vám poskytnú úľavu od zvýšenej kyslosti žalúdka. Tu je jedenásť z nich:

Listy bazalky

Uvarte si listy bazalky v šálke vody a nechajte ich lúhovať po dobu 10 minút. Pridajte med podľa chuti a popíjajte ho často po celý deň. Tento čaj vám poskytne okamžitú úľavu od pálenia záhy a tiež funguje ako upokojujúci liek proti nadúvaniu.

Čítajte: Bazalka: Kráľovská bylinka lieči i ukľudňuje

Banán

Banán má vysoký obsah draslíka, ktorý pomáha udržať úroveň produkcie kyseliny v žalúdku v norme. Vysoký obsah vlákniny tiež pomáha podporovať trávenie. Zjedzte zrelý banán pri prvom náznaku pálenia záhy.

Škorica

Je to ďalší obľúbený liek na zažívacie problémy. Znižuje žalúdočné kyseliny, a tiež má silné antibiotické a proti-plesňové vlastnosti, ktoré uľahčujú trávenie. Jednoducho pridajte škoricu do vašich pokrmov, alebo pite čaj so štipkou škorice a čerstvým zázvorom.

Čítajte: Škorica: pomocník pri problémoch s krvným tlakom

Tulsi

Tulsi pomáha znižovať účinok žalúdočných kyselín vďaka svojim antiulceróznym vlastnostiam, ale tiež pomáha stimulovať tvorbu hlienu v žalúdku. Len žuvanie niekoľkých listov Tulsi pri prvom náznaku kyslosti môže zmierniť pocit nepohodlia.

Čítajte: Bazalka posvätná ako liečba rakoviny

 Jablčný ocot

Jablčný ocot má dobrý alkalizačný účinok, a tým pomáha v liečbe pálenia záhy. Pite zmes z 1 lyžičky jablčného octu v pohári vody 2 krát denne. Okrem toho vám tiež ocot poskytuje celý rad vitamínov a minerálnych látok pre zlepšenie trávenia.

Čítajte: Jablčný ocot: 32 spôsobov, ako vám zmení život

Zázvor

Zázvor urýchľuje trávenie a chráni žalúdok pred vredmi znížením účinku kyseliny na žalúdok. Jednoduché žuvanie malého kúsku zázvoru alebo popíjanie šálky zázvorového čaju je pri tomto probléme užitočné.

Čítajte: Ako nám pomáha zázvor pri nevoľnosti?

Klinčeky

Klinčeky podporujú trávenie a bojujú proti príznakom zvýšenej kyslosti. Bojuje tiež proti nadúvaniu a pomáha pohybu v črevách. Jednoduchým žuvaním 2-3 klinčekov získate okamžitú úľavu.

Kardamon

Podporuje trávenie a zmierňuje žalúdočné kŕče. Je tiež užitočný pre upokojenie vnútorých stien žalúdka, aby odolali účinkom kyseliny produkovanej v žalúdku. Pravidelne žujte kardamon po každom jedle, aby ste znížili množstvo kyseliny.

Rasca

Rozdrvte praženú rascu a zmiešajte v pohári vody. Pite túto zmes 2-3 krát denne alebo po každom jedle, aby ste zmiernili pálenie záhy.

Palmový cukor

Palmový cukor sa stane alkalickým v tráviacom systéme, čím urýchli trávenie a tiež zníži kyslosť žalúdka. Skúste cmúľať malý kúsok po každom jedle.

Fenikel

Pite čaj z 1-2 čajových lyžičiek semien feniklu v šálke horúcej vody po každom jedle, obzvlášť po pikantnom jedle.

horami@horami.sk

Pôvodne, profesne stavebný technik, najmä projektant architektúry.
Srdcom horal – turista, horolezec, jaskyniar, horský bežec, ochranca prírody, organizátor, propagátor nadšenec. Dnes následkom mozgovej mŕtvice invalid.
Ako človek, pesimista, nadobudnutý životnou praxou, fejtonista, srandista. Dôchodca 2018

Pinteres je vlastne nekonečná databáza inšpirácií, nápadov. Môžeš byť odberateľom, ale aj tvorcom svojich záujmových nástenok, kategórií. Nie je to žiaden Facebok a podobne. Vytvoríš si vlastné databázy nápadov.

NAJNOVŠIE  ČLÁNKY

                

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *